keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Kesäkuun kukkivia perennoja

Etupihan kukkapenkki ei olen suurensuuri, mutta olen malttanut sen kanssa mieleni ja pitänyt kasvivalikoiman suppeana, vaikka vaikeaa se on, kun haluaisi laittaa enemmän ja muokata aluetta suuremmaksikin. Lohdutan itseäni sillä, että vielä se oikeasti oma piha löytyy ja tyydyn edelleen tähän. Iloahan tästäkin saa, kesän jokaisena päivänä. Tämä on se näkymä, jonka näen keittiön ikkunasta ulos kurkistaessani. 

Alkukesän kukkijoita ovat nämä lajit, siis heti kevätsipulikukkien jälkeen. Ensiksi sammalleimut, joita on kahden värisinä, tuollainen aniliininpunainen sekä valkoinen, jossa on punainen "silmä". Tarkempia lajikortteja ei näistä ole tallessa. 




Kesäpikkusydän aloittaa kukintansa alkukesästä ja kukkii koko kesäkauden. Vaatimaton ja herkkäkukintoinen kasvi, josta on yllättävän vaikeaa saada valokuvaa. 


Sitten on tämä suosikkikukkani heti liljojen jälkeen eli korallikeijunkukka. 

Sekä idänruusujuuri, jonka pelastin pihaan entisen työpaikkani perennapenkistä. Onneksi pelastin, sillä kyseistä perennapenkkiä ei enää ole olemassakaan. Laittoivat kunnassa yhden puistoalueen matalaksi ja siinä meni monet vanhat perennalajit hävitykseen. Tuo aiemmin kuvattu kesäpikkusydän on myös pelastettu samasta paikasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti