torstai 28. heinäkuuta 2022

Näkösuoja heinäseipäistä

Pihassa on ollut jo muutaman vuoden ajan mieheni kanssa yhdessä heinäseipäistä tekemämme näkösuoja. Vanha ruosteinen polkupyörä nojaa aitaa vasten. Tälle kesää alkoi mieli tehdä jonkunlaista köynnöskaarta. Aikani asiaa pohdittua päädyin helppoon ja halpaan ratkaisuun. Istutin kelloköynnöksen taimet (jotka esikasvatin itse) muoviruukkuihin. Kaari löytyi työpaikaltani ja taisi olla vähintään toiseksi halvinta mallia. Kaaren paikkaa piti miettiä kauan, mutta lopulta päädyin laittamaan sen heinäseiväsaidan viereen. Tuossa kohtaa kaari on ikäänkuin portti puutarhaan (tai sen tapaiseen). 

Polkupyörän korissa kasvaa kerrottua pikkupetuniaa. Tykkään tästä näkymästä, sillä se toivottaa pihalle tulijan tervetulleeksi ja katkaisee myös enimmän näkymän taustalla olevasta asuinalueesta. 

Pyörän etukoriin ostin harsokukkaa, joka näytti alkukesästä kaupalla jo siltä, että hävikkiin menee. Kylmät yöt meinasivat tehdä kukista lopun, mutta onneksi en luovuttanut niiden suhteen, vaan sain ison osan pelastettua. Ostin sitten kotiinkin kokeiluun yhden taimen ja on ollut hintansa arvoinen: harso on kukkinut koko kesän ja pelkkä kastelu lannoitevedellä on riittänyt tämän hoidoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti