perjantai 29. heinäkuuta 2022

Hyötytarhaa

Ilmojen kunnolla lämmettyä myös hyötytarha-alueella alkoi tapahtua. Mansikat alkoivat kypsyä juhannuksen jälkeisellä viikolla, joten ne piti suojata verkoilla. Kasvilavoissa porkkanat kilpailivat kasvunopeudesta. samettiruusujen kanssa.


Heinäkuun viimeisellä viikolla piti jo raivata tomaattien lehtiä ja vähän kesäkurpitsoiltakin, että mahtuu sato kasvamaan ja kypsymään. Etualalla näkyvät sinivalkoiset lobeliat kasvatin itse siemenistä. Niiden osalta voin todeta, että tuskin toista kertaa lobeliaa kasvatan, ainakaan näissä olosuhteissa, mitä tässä tontilla on tarjota. On vaan niin työläs esikasvattaa, eikä minulla meinannut riittää pikkutaimien kanssa kärsivällisyys. Kun vielä lopputuloskin oli se, että alle 10 taimea selvisi hengissä niistä varmaan sadasta, niin onnistumis% on suhteellisen pieni. 


Samettiruusu ja porkkana viihtyvät samassa lavakauluksessa. Eikä ole porkkanoissa näkynyt pikkutuholaisia eli kärpäsiä yms.

Kesäkurpitsat kasvatin itse siemenistä. Niiden kasvatus onnistui täydellisesti ja satoa tulee paljon. Tässä kesäkurpitsan kukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti