tiistai 11. huhtikuuta 2023

Pääsiäisen kukkia

Niin meilläpäin,kuin monella muullakin paikkakunnalla oli maaliskuu ehkä se lumisin ja kylmin kuukausi. Kaupallekaan ei saatu pääsiäisen kukkia kunnolla kuin vasta pääsiäisviikolla. Me olimme lähdössä miehen kanssa lomareissulle pitkänäperjantaina, mutta kiirastortaina töiden jälkeen ahkeroin pihalla ja sommittelin kotiportaille väriä. Koivunoksia olin saanut puskaradion kautta paikalliselta maatilan pihalta. Vanhan taalainkoivun oksat ovat täydelliset risutöihin. Onneksi oksia vielä jäi moneen projektiin, tähän sommitelmaan tein vaan tuollaisen pikaisen vääntelyn.  
Lyhtyyn vaihdoin kynttilöiden tilalle hyasintti-helmililjakulhon. Vanha astia on kulkenut mukanani vanhasta kodista, jossa oli paljonkin vanhoja keittiöastioita. Muutamia otin sieltä pois muuttaessa mukaani. 


Kukat selvisivät pääsiäisestä hyvin, sillä kevät oli saapunut lomamme aikana ryminällä. Etupihan ruosteiseen pataan istuttamani hyasintit, narsissit ja helmililjat loistivat kilpaa kirkkaassa auringonpaisteessa. Pihan lumimääräkin oli kahden päivän aikana sulanut puolisen metriä. Ihana odotettu kevät oli vihdoin täällä!

2 kommenttia:

  1. Voi että on nätti asetelma! Lueskelin myös muita postauksiasi, sinulla on ihana puutarha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Tämä nykyinen pihani on kovin vaatimaton entiseen pihaani verrattuna, mutta onneksi sentään olen vähän saanut vuokrakodin pihaa laitella. Kaipaan kovasti ihkaomaa puutarhaa, jota saisi laittaa mielin määrin.

      Poista