keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Pihan lempparipaikat

Muutama paikka, jotka olivat itselleni pihan lempparipaikkoja. Eka kuvassa pyörätuoliluiskan väliin jäävään syvennykseen tekemäni kivialue, johon sai muutoksia vuodenaikojen mukaan erilaisilla kausikukilla. Monivuotista tuossa ei kasvanut muuta kuin sulkasaniainen, jotka olin istuttanut vanhoihin pohjattomiiin sinkkisankoihin. Pyörätuoliluiska oli rakennettu tytärtäni varten, joka alkoi käyttämään pyörätuolia 3-vuotiaana.


Toisen kuvan näkymä on otettu taloon johtavan polun varrelta. Tämä oli kaunein paikka pihassamme. 


Sama paikka toisesta suunnasta kuvattuna. Kuvan takaosassa näkyy tienpätkä, josta tultiin pihaan.

Minulla oli tavoitteena vähentää pihan suurta nurmikkoaluetta (jota oli noin 3500 neliömetrin verran) ja siinä kyllä tällä alueella onnistuinkin - tosin tilalle tuli enemmän rikkaruohojen kitkentää, josta muuten pidin silloin ja pidän edelleen. Kivikkoalue istutuksineen oli kaikkiaan noin 1000 neliön kokoinen alue. Siihen mahtui useita kasveja - perennoja, pensaita, sipulikukkia - rekkakuormallinen seulanpääkiviä ja monta traktorin kärryllistä kiviä, joita saimme kerätä tuttavan pellolta. (Kuvan taustalla näkyvä alue oli kuvanottohetkellä työn alla... Sinne alueeseen tuli 2 uutta hiekkapolkua sekä uusittu nurmialue. Koitan löytää siitäkin alueesta toiseen postaukseen vielä kuvia.)


Yksi lempipaikoistani oli uudisrakennuksen eli kesäkeittiön takaseinusta, jonne laitoimme penkin. Tuolla penkillä tykkäsi istua useampi perheenjäsen. Siinä sai hetken omaa rauhaa ja jopa minäkin rauhoituin tuossa ja maltoin vaan olla. 


Tykkäsin käyttää pihapiirissä vanhoja esineitä tai muuta sellaista. Käytin muutamassa paikassa paksuja hirsiä kukkapenkin reunustoissa. Tässä yksi hirrenpätkä on päässyt tehtäväänsä polun reunustalle. 


Tykkäsin erilaisista poluista ja kuten tästäkin kuvasta näkyy, pidin myös kivistä. Kiviä oli joka puolella... Nämä kantikkaat kivet, joita tuttavan pelloilta keräsimme, olivat ihan parhaita polun reunuskiviksi. 

Yksi kiva yksityiskohta on kuvan keskellä näkyvä heinäseiväsportti. Istutin portin molemmille puolille kärhöjä, mutta koskaan en ehtinyt näkemään niiden kukintaa. Harmi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti